Bloggen

Anders Andrae - Om vildmarksliv, utflykter och natur.

2023 års första tältnatt

Äntligen har man passerat ett av de värsta åren som jag upplevt med sjukdomar, pandemi, krig elkriser och andra tråkigheter så nu är det full fokus på det här året och sättet att fira in det nya året kan man göra på många olika sätt. Jag har i flera år funderat på om jag skulle ge mig på projektet "en tältnatt i månaden under ett år" och i och med att den snö som vi fick för några veckor sedan men som nu försvunnit mer eller mindre så kände jag att nu var det dags, men det gällde att hitta någon eller några som ville göra det med mig och de personerna fanns närmare än vad jag trodde, så nu startar vi året med en första tältnatt på Ekerö.

Läs mer

Den långa vandringen 2022, del 7

Att få möjligheten att få njuta av Bengt underbara grötfrukost för att samla kraft inför etapperna tillsammans med sina vänner i detta fantastiska landskap är en ynnest som alla borde pröva på tycker jag och det bästa är att det kan man faktiskt göra nu, för anmälningarna inför "Den långa vandringen 2023" i full gång, mer om det i blogginlägget.

Läs mer

Den långa vandringen 2022, del 6

Att vara ute o tälta sliter en hel del på kroppen, man känner av muskler och leder som man inte trodde existerade, i alla fall är det så för mig så därför är det så skönt att bryta upp, om så bara för ett dygn med en god grillkväll med världens bästa gäng och sedan gå och lägga sig i en varm och skön säng, det är aldrig fel. Jag ska absolut inte klaga, jag älskar utmaningar och slita lite då och då, men när man gör det kan det ibland kännas lite extra skönt med lite vardagslyx. Nu hade vi kommit halvvägs och såg fram emot en betydligt lättare sista halva, förutom den kända Lundbäcksbacken, en backe som tagit knäcken på en och en annan elitåkare. Men efter den här etappen kanske man ska ändra namnet till något annat namn, typ Louise? Vad jag menar med det återkommer jag till lite senare, men nu drar vi igång etapp nummer 6.

Läs mer

Den långa vandringen 2022, del 5

Den här etappen hade jag för mig var en av de lättaste under hela vandringen, men mitt minne är helt klart inte det bästa för det var riktigt tufft. Inga långa backar och för det mesta bra underlag, eller i alla fall hyfsat, men det var mycket upp och ner, men faktum var att den längsta backen gick faktiskt nerför för en gång skull, en riktigt kul backe med en hel del kurvor där man fick tänka till lite i svängarna och ta det extra försiktigt. Nu kanske ni tycker att jag är väldigt konstig som poesierar backar på det här sättet, but thats me folks. Hur som helst, efter dagens etapp hade vi kommit lite mer än hälften av leden vilket kändes både skönt och tråkigt.

Läs mer

Den långa vandringen 2022, del 4

När jag planerade vandringen markerade jag med rött de dagar där etapperna var som jobbigast och syftet med det var för att se om vi behövde mer medvandrare för att hjälpa till lite extra. Det blev tre röda markeringar, den första i starten vid Berga by, den sista Lundbäcksbackarna, men den andra markeringen skulle vi ta oss an idag och orsaken till dagens röda markering var Risbergsbackarna som kan vara knäckande även för den vältränade, men innan vi kom dit så skulle vi få möjligheten att få njuta av en över fyra kilometer lång nerförsbacke, Sveriges köldhål och platsen där det sägs att Gustav Vasa gömde sig för danskarna.

Läs mer

Den långa vandringen 2022, del 3

Förutom alla trevliga människor som man hade att göra med under vandringen var vi några som hade med oss våra fyrbenta vänner, en av dem var min hund Iris som även var med förra året. Förra året fick vi utrustning för våra hundar från Östersunds djursjukhus, men i år stödde de oss ekonomiskt vilket bland annat betydde att vi kunde göra vandringen utan en ekonomisk förlust, så hatten av för dem.

Läs mer

Den långa vandringen 2022, del 2

2022-08-15

Den här vandringen hade inte varit möjlig utan de sponsorer som ville stötta oss och vårt projekt, två av dem var Decathlon och Zoomability. De var mycket värdefulla under vandringen och kom till sin rätt. Äntligen var det dags att dra iväg på den första etappen, den kortaste av dem alla, men som började med en mördarbacke efter bara 100 meter, en backe som besegrade mig förra året, frågan var om samma sak skulle hända igen? Läs vidare så får ni svaret.

Läs mer

Den långa vandringen 2022

Första veckan i augusti genomfördes den numer årliga vandringen för människor med olika funktionsvariationer som jag döpt till, "Den långa vandringen" och som är en vandring på 94 km och som går utmed den klassiska cykelvasaleden. Tanken med vandringen är ge människor med olika funktionsvariationer möjligheten att få komma ut och uppleva vildmarksliv under kontrollerade former och upptäcka sina möjligheter av att kunna vara ute i naturen.

Läs mer

Sveriges längsta vandring

Snart är det dags för Sveriges längsta vandring för människor med olika funktionsvariationer, nämligen den klassiska cykelvasaleden. Ni är många som kommer att följa oss efter vägen så därför kommer här lite information om vandringen med bland annat hålltider och information om våra sponsorer.

Läs mer

Kullarullaleden - en del av Skåneleden, del 2

2022-06-21

Här är andra och sista delen av mitt blogginlägg om min vandring i Skåne och det skulle visa sig att vi hade sparat det bästa till sist, men det skulle visa sig bli mer besvärligare än vad vi hade tänkt oss. Förutom min beskrivning av vandringen så kommer jag även att tipsa om vad som är tillgängligt utmed leden, boenden, hyra av zoom m.m.

Läs mer

Kullarullaleden - en del av Skåneleden

2022-06-16

I slutet av maj var jag i Skåne för att anordna en vandring tillsammans med Höganäs kommun och Friluftsfrämjandet för människor med olika funktionsvariationer. Leden som vi åkte på var Kullarulla som är en del av Skåneleden. En underbar led så har ni inte åkt den tidigare så gör det. Här kommer första delen av två om min upplevelse utmed banan och lite tips.

Läs mer
Tidigare inlägg på Blogger