Den långa vandringen 2022

Datum:
Författare:
Kategorier:
Vandring
Den långa vandringen
Dalarna

Att planera en vandring för en grupp på 20 personer flera månader i förväg är inte ett dugg konstigt, men att kolla väderleken flera veckor innan start är fullständigt onödigt, väldigt korkat faktiskt eftersom det ändrar sig från dag till dag, ibland till och med timme efter timme, men det var precis vad jag gjorde och dom prognoserna stämde inte så bra, i alla fall inte de prognoserna som jag fick en månad innan avfärd, men ju närmre avfärden vi kom, desto mer säkrare blev jag och förstod att väderleksmässigt skulle den här vandringen bjuda på både det ena och det andra vädermässigt, men det var bara att gilla läget.

Bussen parkerad utanför min port på Södermalm
Släpvagnen

För att kunna ta oss enda vägen upp till Berga by och Vasaloppsstarten hade vi kontaktat Viby buss eftersom de har bussar och släpvagnar som är anpassade vilket var en förutsättning för oss att kunna komma upp över huvudtaget. Det tog ett tag att vi in all packning i både buss och släpkärra, men till slut så kom vi äntligen iväg mot destination Berga by som vi anlände ca 6 timmar senare. Vädret var till en början riktigt behagligt, inte så varmt, växlande med både sol och moln, men när vi började närma oss Transtrand så kom regnet, lagomt till vi var framme vid tältplatsen, det kunde alltså inte ha börjat värre väderleksmässigt för är det någon gång det inte ska regna så är det när man sätter upp ett tält! På den här vandringen hade vi en del sponsorer som stötte oss på olika sätt och ett av dem var Decathlon som sponsrade oss med tält, liggunderlag och sovsäck och när det gällde tälten så var det ett Popuptält som man kunde sätta upp på bara några sekunder vilket vår käre vän Bengt från Vasaloppsbyn demonstrerade för oss. Efter det blev det pizza och annat gott som vi försökte äta under det lilla tak som fanns där vi försökte söka skydd för regnet som strilade ner.

Bengts demonstration av tältet

Senare på kvällen gjorde jag och Anders vandringens första livesändning där vi berättade lite om vandringen och nämnde våra sponsorer som gjort att den här vandringen är möjligt. Ljudkvalitén är tyvärr inte den bästa så tipset är att ni höjer ljudet en hel del för att höra vad vi säger. Efter det blev det sängen för att ladda batterierna inför vandringen.

< Alla inlägg