Den långa vandringen 2022, del 5

Datum:
Författare:
Kategorier:
Dalarna
Den långa vandringen
Vandring
Linus och Iris från förra årets vandring

Medvandrarna som var med hade olika arbetsområden, allt från att sätta upp tält till att fixa frukost, diska och putta rullstolar, men framför allt, se till så att vi kom i tid på morgonen vilket var väldigt viktigt och mannen som hade den uppgiften var min  systerson Linus. Vi var ute för några år sedan och vandrade från Märsta i norra Stockholm ner till Friends Arena i Solna som ligger ganska centralt. Vet inte hur många mil det blev, men det var helt klart väldigt trevligt.

Det finns en episod som jag minns väldigt tydligt och som vi dessutom spelade in, så det är väl därför jag minns den så väl. Det var vår andra tältnatt som vi tillbringade vid Översjön i Järvafältets naturreservat norr om Stockholm. VI hade sett fram emot en lugn och trevlig kväll med EM i damfotbollen på min knallrosa radio och till det en underbar utsikt över Översjön, men efter några timmar bröts lugnet av något helt annat. Höj ljudet så hör ni bättre av vad som sägs, filmsnutt.

Hur som helst, att ha med honom (och alla andra för den delen) i det här teamet kändes väldigt tryggt.

Förmiddagens vandring gick som förväntat så efter några timmar kom vi till lunchplatsen som låg vid en sjö som hette Västersjön, väldigt fint, men det fanns ingen riktig tid att njuta av miljön för runt omkring oss så var det svarta moln som tonade upp sig vilket betydde regn med risk för åska, men jag hann i alla fall ta en bild innan vi drog iväg.

Efter lunch fortsatte vi och nu när vi började närma oss Evertsberg och skolan där vi skulle få uppleva något som vi inte gjort på flera nätter, en riktig säng, en dusch och efter det rena kläder, rena lyxen, men innan vi kom dig så upplevde vi en hagelskur som var riktig kraftig. Det gjorde ganska ont när de studsade mot min kropp, min syster blev tvungen att lägga sig över Iris för att skydda henne för hon blev ganska skraj över det som kom från himlen och gjorde så ont på henne. Till slut, när solen dessutom hade tittat fram mellan molnen kom vi äntligen till Evertsberg och Bergspriset som det kallas för, varför vet jag inte, men en riktig skön känsla var det att passera mållinjen.

Efter lite filmande och fotograferande drog vi vidare ytterligare två kilometer för att komma till platsen där vi skulle tillbringa få njuta av all lyx och bekvämligheter som fanns. På kvällen grillade vi och hade det väldigt trevligt, så trevligt att det blev ganska sent.

Stort tack till alla sponsorer som gjorde att vi kunde genomföra första halvan av leden, nu är det bara hälften kvar. I nästa inlägg kommer jag presentera en till av våra sponsorer som jag träffade för första gången på en mässa förra året och som hade en produkt som verkade skitbra! Det där var inte dåligt ordförråd utan en ordvits vilket ni kommer förstå i nästa inlägg.

< Alla inlägg