Mitt liv

Om man bestämt sig för att leva, så har man alltid två val av vad man vill göra med sitt liv, fortsätta deppa och leva ett destruktivt liv, eller så kan man ta tag i det man har, jag gjorde det sistnämnda.

Jag heter Anders Andrae och driver företaget Willut sedan en tid tillbaka. Mitt fokus ligger på inventering av naturområden och guidning i naturen för människor med olika funktionsvariationer.

Mina vandringar vänder sig till alla, oavsett funktionshinder, det gäller bara att tänka lite annorlunda och det här tar jag med mig när jag är ute och inventerar områden för då blir det oftast rätt från början när man anpassar.

Har också en blogg där jag skriver om allt som har med vildmark och funktionshinder att göra, dvs min vardag. Mina läsare kommer från alla åldrar och har ett gemensamt intresse som de delar med mig, friluftsliv.

Sociala medier

Förutom hemsidan så finns jag även på Facebook och Instagram där antalet besökare stadigt växer.

Den långa vandringen i Dalarna
Heldag i Tyresta nationalpark där deltagarna erbjöds aktiviteter i naturen.
Vandring i Danmarks alla regioner och dess toppar
Promenad i Årstaskogen där det bjöds på mat.
Inventering vid Flaten naturreservat.
Vandring Kullarulla i Skåne
Inventering av Gula stigen i Uppsala.
Paddling vid Kosterhavet
Uppför Dundret i Gällivare
Inventering i Abisko nationalpark
Inventering vid Kullaberg i Skåne

Ett axplock på vad jag gjort under åren:

  • 2013 fick jag priset som årets näräventyrare.
  • 2015 rullade jag, tillsammans med min bästa kompis, en veckolång tur som gick från Nynäshamn upp till Bålsta, totalt 14 mil.
  • Våren 2015 besteg jag Stockholms läns högsta punkt Tornberget, 111 meter tillsammans med några av Sveriges mest erfarna friluftsmänniskor.
  • 2016 besökte jag alla regioner i hela Danmark och regionens högsta punkt. Besökte även den sydligaste, norra, östra och västra punkterna i landet.
  • 2017 fick jag priset som årets gräsrot för mitt arbete i föreningen Skogstur och mitt engagemang med att ordna så fler med olika funktionsvarianter kommer ut i naturen.
  • 2018 åkte jag som första rullstolsburen över Flatruet som är Sveriges högst belägna landsväg, 975 möh.
  • Initiativtagare till den långa vandringen, 9 mil utmed Vasaloppsleden i rullstol.