På gång

Aktiviteter och händelser just nu. För att komma till annonsörerna till höger, klicka på bilden.

Inför ”Den Långa Vandringen 2023”Inspirationsdag med aktiviteter och föreläsning

Arrangör:
Willut
2023-01-26

* ~ Vi inleder eftermiddagen (Kl. 15:00) med utomhusaktivitet. Vi tänder värmande eld och grillar korv. Smakar sallad från Dalarna Outdoor. Provkör Zoomabilitys 4-hjulsdrivna elrullstol Zoom Uphill. En rullstol som klarar av tuff terräng och passar mycket väl för "vandring" i Vasaloppsarenan. Missa INTE det!

* ~ I Hemusgårdens föreläsningssal (Ca.kl 17:00) berättat äventyraren och inspiratören Anders Andrae, "WilluT" om projektet "Den långa vandringen". Sveriges längsta vandring för vandrare med funktionsvariationer. En 7-dagars vandring utmed den klassiska cykelleden i Vasaloppsarenan där deltagarna får möjlighet att leva vildmarksliv under kontrollerade former under en vecka.

* ~ Därefter får vi en presentation av företaget Zoomability. Vi träffar företagets VD Pehr-Johan Fager.

* ~Olle Axelsson ~ NORDIC EVOLUTION informerar om företagets revolutionerande ledsagningssystem för synskadade.

* ~ Gunnar Nilsson, stiftelsen Vasaloppsleden berättar om stiftelsens planer att skapa tillgänglighet för vandrare med funktionsvariation i vandringleden.

* ~Representant från Vasaloppet är även inbjuden med förhoppning om information om Vasaloppets planer om kommande aktiviteter för deltagare med funktionsvariationer.

* ~Dennis Daselaar, Dalarna Outddoor avslutar med presentation av sitt företag. Dalarna Outddoor friluftupplevelser för Dig som gillar något tuffare utmaningar. Föreläsningen sänds även digitalt via länk som förmedlas i samband med Din anmälan.


I samverkan med;
Funktionsrätt i Dalarna, ~ Zoomability, ~ Nordic Evolution,
Dalarna Outdoor, ~ WillUt, ~ Vasaloppsbyn

Anmäl Dig till: anders@willut.se Anmäl er till anders@willut.se och skriv om ni har någon form av matallergi så vi vet.

Inspirationsdagen är gratis

Länk till evenemanget

Föreläsning - "Den långa vandringen"

Arrangör:
Willut
2023-02-15

Välkommen till en föreläsning där äventyraren och inspiratören Anders Andrae berättar om "Den långa vandringen", en vandring på över 9 mil för människor med olika funktionsvariationer som med sin egen förmåga tog sig från Sälen till Mora

Han berättar om utmaningarna som han och gruppen ställdes inför och visar bilder från vandringen plus att han berättar om nästa års upplaga av vandringen. Anders kommer även ha med sig sin assistanshund Iris på föreläsningen för hundarnas närvaro under vandringen var väldigt viktigt.

Förutom Anders så kommer även Pehr-Johan från Zoomability som Anders samarbetade med på vandringen att berätta om vikten av att komma ut i naturen och förklara hur en zoom fungerar.

Efter föreläsningen blir det mingel med fika och då har man möjlighet att ställa frågor till föreläsarna om vandringen och om samarbetet med Zoomability.

Datum: 15 februari

Tid: 18.00-20.00

Lokal: Solna folkets hus

Adress: Skytteholmsvägen 2, Solna

Pris: 150 kr vilket swishas i förväg på telefonnummer 0706-69 35 98. Skriv Föreläsning Solna så vi vet vad betalningen gäller.


OSA: 7 februari på mejlen anders@willut.se

Kvällens arrangörer

Länk till evenemanget

Semlapromenad

Arrangör:
Willut
2023-02-25

Välkommen på en semlapromenad som startar vid Zinkens vandrarhem på Södermalm för att sedan fortsätta ner till Drakenbergsparken för att njuta av våfflor med klassiska och annorlunda tillbehör. Representanter från assistansföretaget ENKV som står för Erfarenhet, Närhet, Kunskap, Värme kommer att hjälpa till med det praktiska under promenaden.

Adress: Zinkens väg 20, Stockholm

Tid: 13.00

Längd: 2km km

Underlag: Asfalt

Anpassad toalett: Återkommer om det

Pris: 150 kr vilket kan swishas eller betalas på plats med jämna pengar.

OSA: 20 februari

Avbokningar senare än 48 timmar innan eventet debiteras hela beloppet.

Välkommen

Länk till evenemanget

Vinterlovspromenad vid Råcksta träsk

Arrangör:
Willut
2023-03-04

Välkommen på en promenad där vi börjar vid krematoriet i Råcksta. Sedan fortsätter vi mot Råcksta träsk, förbi den gamla kvarnen och offerstenen där man lagt gåvor på en sten sedan vikingatiden. När vi kommer ner till Kaananbadet stannar vi till för att grilla korv om vädret tillåter som jag fixar till alla deltagare. Området är relativt flackt med bra underlag så det är inga problem att ta sig fram med manuell eller eldriven rullstol.

Tid: 12.30

Adress: Silversmedsgränd 3

Längd: 4,6 km

Underlag: Asfalt och grus

Anpassad toalett: Återkommer om det

Pris: 200 kronor vilket kan swishas på plats eller betala med jämna pengar

OSA: 1 mars

Avbokning senare än 48 timmar debiteras hela summan

Välkommen

Länk till evenemanget

Våffelpromenad

Arrangör:
Willut
2023-03-26

Välkommen till en liten promenad där våfflan står i fokus. Vi träffas vid Ängbyplans tunnelbanestation och tar oss söderut en knapp kilometer till ett gammalt torp, Lugnet, som ligger gömt in i Judarns naturreservat. Där serveras det våfflor med lite spännande tillbehör. Representanter från assistansföretaget ENKV som står för Erfarenhet, Närhet, Kunskap, Värme kommer att hjälpa till med det praktiska under promenaden.

Adress: Färjestadsvägen 5, Bromma

Längd: 2 km

Underlag: Asfalt/grusväg/stig med hårt underlag

Anpassad toalett: Nej

Pris: 150 kr vilket kan betalas med swich eller med jämna pengar på plats:

OSA: 23/4

Avbokning senare än 24 timmar debiteras hela avgiften:

Välkommen.

Länk till evenemanget

Vårpromenad på Ekerö

Arrangör:
Willut
2023-04-02

Välkommen på en liten annorlunda vårpromenad som börjar med en kort båttur från Slagsta marina över till Jungfrusunds färjeläge på Ekerö. Vi samlas vid parkeringen utanför King of Ocean som ligger precis vid färjeläget där vi tar färjan över till Jungfrusund. Därifrån följer vi cykelvägen som går genom ett vackert landskap blandat med skog och fornlämningar från forntiden varav vi kommer att besöka några stycken efter vägen. Vid ett av fornminnena, Fantans hög stannar vi till för en matbit som jag ordnar till alla deltagare, därefter fortsätter vi till Ekerö kyrka där vandringen slutar.

Tid: 12.00

Startadress: Fågelviksvägen 24, Norsborg, Slagsta färjeläge

Slutadress: Ekerö kyrkväg 5, Ekerö

Längd: 7 km

Underlag: Asfal och grus på några ställen

Pris: 200 kronor vilket kan swishas eller betala i kontanter, jämna pengar, på plats.

Anpassad toalett: Återkommer om det.

Länk till evenemanget

Vandring vid Sparren

Arrangör:
Willut
2023-04-16

Välkommen till denna 5,6 km långa vandring som startar vid Kårsta station som är slutstationen på Roslagsbanan. Från stationen följer vi en ganska tuff väg upp till sjön Sparren där vi stannar till för en fika som jag ordnar till alla deltagare. Vägarna är breda och fina, men på några ställen kommer vi till några ganska jobbiga uppförsbackar, men vi kommer att bli belönade av en fantastisk utsikt över sjön som sträcker sig över flera kommuner.

Adress: Kårsta stationsväg 12A

Längd: 5,6 km

Underlag: Asfalt och hårt grus. På några ställen blir det mer som en bred stig med lite lösare underlag, men det går att ta sig fram.

Anpassad toalett: Nej

Pris: 150 kronor vilket kan swichas eller betalas kontant på plats.

OSA: 14 april på mejl anders@willut.se eller på Facebook.

Avbokning senare än 24 timmar innan eventet debiteras hela beloppet.

Länk till evenemanget

Västra Norrviken

Arrangör:
Skogstur
2023-04-23

Välkommen till en vandring som bjuder på fin natur och intressant historia som sträcker sig ända från Vikingatiden och fram till våra dagar. Vi träffas vid nämnd adress som ligger ett stenkast från Häggvik station och där tar vi oss fram till den västra strandkanten och promenadstråket som går utmed Norrviken. Efter några kilometer svänger vi av mot Rotsunda där rester av en fornborg finns och några gamla gravområden. Promenaden slutar vid Johannelund, söder om Upplands Väsby. Någonstans efter vägen stannar vi till för att äta något gott som jag ordnar till alla deltagare. Säg till vid anmälan om ni har någon form av matallergi så jag kan planera in det.

Startadress: Svartbäcksvägen 2, Sollentuna

Slutadress: Johanneslundsvägen 3, Upplands Väsby

Längd: 9,5 km

Underlag: Hårt grus/asfalt. På några ställen finns det några korta men branta backar som kan vara lite jobbiga att ta sig upp för, men det kommer att finnas hjälp att få.

Pris: Gratis för Skogsturs medlemmar, övriga 150 kr vilket kan betalas med swich eller jämna pengar på plats.

OSA: 17 maj:

Avbokning senare än 24 timmar innan eventet faktureras hela beloppet.

Länk till evenemanget

Friluftsdag vid Hellasgården

Arrangör:
Willut
2023-05-07

Välkommen på en heldag full med aktiviteter som passar alla. Programmet är inte riktigt färdigt än, så sidan kommer att uppdateras vartefter programmet blir klart. Vad som är klart är att vi kommer att hålla till vid Hellasgården och att det kommer bli en toppendag tillsammans med Team Aron assistans och en mängd andra företag.

Länk till evenemanget

Roslagsvandring

Arrangör:
Willut
2023-05-13

Välkommen till en vandring där vi är ute en hel dag och vandrar/rullar genom ett fantastiskt landskap med öppna ängar och djupa skogar. Vägarna kan vara lite utmanande på några ställen, men det är en perfekt uppladdning inför Den långa vandringen senare i sommar.

Vi träffas vid Kragstalunds station och tar oss ner mot Gävsjö och söderut genom skogen för att avsluta turen vid Ensta station.

Tid: 11.30
Startadress: Bällstabergs torg 2, Vallentuna
Slutadress: Djäknegatan 18, Täby
Längd: 10,65 km
Anpassad toalett: Nej
Underlag: Grusväg för det mesta, annars asfalt. Det förekommer backar på några platser.
Mat/fika tar man med sig själv.

För er som reser långväga så kan jag ge tips på bra hotell.

Länk till evenemanget

Inför Biologiska mångfaldens dag

Arrangör:
Willut
2023-05-20

Välkommen på en dag där vi kommer besöka ett nyanpassat våtmarksområde vid Frestaån i Upplands Väsby. Vi träffas vid vändplanen, Braxgränd 10 och avslutar vid Fresta kyrka och under promenaden kommer vi att se olika naturtyper, några historiska platser och givetvis en hel del fåglar vid våtmarksområdet.

Startadress: Braxgränd 10

Slutadress: Fresta kyrka

Längd: 5,7 km

Underlag: Hårt grus/asfalt

Pris: 150 kr vilket kan betalas med swich eller jämna pengar på plats.

OSA: 17 maj:

Avbokning senare än 24 timmar innan eventet faktureras hela beloppet.

https://kartor.eniro.se/m/5QFF9

Länk till evenemanget

Friluftsdag med Willut och Nära

Arrangör:
Willut
2023-05-25

Söker du ett nytt fritidsintresse? Vill du bli bjuden på mat som är inspirerad av naturen, prova en frame runnereller medicinsk yoga, vara med på en guidad skogstur eller bara träffa nya människor och vara ute i naturen en dag? Då är detta något för dig!

Vi är åtta samarbetspartners som erbjuder dig nya möjligheter och upplevelser under en hel dag i maj.

Vi håller till i det vackra naturområdet runt Bögs och Väsby gård den 25 maj 2023 !Allt är gratis!

Anmäl dig genom att skriva ett mail till info@nara.nu där du anger • namn

• telefonnummer

• E-mailadress

• samt om du har några allergier eller andra speciella behov.

Anmäl dig nu och få mer information om programmet längre fram!

Länk till evenemanget

Upplev Kullabygden - En vandring för alla sinnen

Arrangör:
Willut
2023-06-03

I samband med Kullaledens 10-årsjubileum så anordnas en vandring utmed Kullarulla, en led som passar alla. Under dagen kan du lära dig mer om naturen och uppleva Kullabygden med alla sinnen. I tipsrundan kan du testa dina kunskaper och tävla om fina friluftspriser!

Etapp 1: Strandbaden till Mölle (7 km, lätt, fast underlag), med lunchstopp i Lerhamn, fika i Mölle.

Etapp 2: Mölle till Björkeröd (medelsvår), korvgrillning på grillplatsen. Här får man möjlighet att testa en zoom som kommunen tillhandahåller. En Zoom är en terränggående fyrhjulsdriven elrullstol kan man kortfattat säga och den styrs med hjälp av ett styre. Gas och broms sköts också av händerna och har en toppfart på ca 20 km/timmen. Säg till i förväg så vi kan boka en.

BILJETT: 50 kronor, gratis för barn och ungdom till och med 18 år

PLATS: Samling vid Strandbaden, Stationstorget klockan 10:00

ARRANGÖR: Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Friluftsfrämjandet, Willut och HSO Höganäs.

Länk till evenemanget

Vandring Eldris-Mora

Arrangör:
Willut
2023-06-10

Vecka 31 är det dags för den långa vandringen som är Sveriges längsta vandring för människor med olika funktionsvariationer och som en uppladdning till vandringen så får ni nu chansen att testa hur det är att tälta ett dygn och vandra ca 1 mil.

Vi träffas på lördag eftermiddag klockan 15 för en gemensam fika, efter det sätter vi upp våra tält och all packning som vi förslagsvis slänger in i tältet. På kvällen tänds grillarna där vi lagar till en god middag och till det något gott att skölja ner det med. På söndag förmiddag drar vi iväg på den sista etappen av "Den långa vandringen" som går mellan Eldris och Mora. När vi kommer till Mora äter vi en god middag någonstans och byta erfarenheter av vandringen för att sedan bryta upp och var och en åker hem till sig.

Tid för samling: 15.00

Adress: Eldris vätskekontroll, mer exakt adress kommer senare

Underlag: Grusväg som vid några ställen är backig.

Anpassad toalett: Ja, vid tältplatsen och vid mål.

Pris för hela vandringen: 500 kronor, vilket kan betalas med swich eller med jämna pengar på plats och då ingår vandring, transport av utrustning från Eldris till Mora plus fika, middag, tältnatt och frukost: 500 kronor vilket kan betalas med swich eller kontanter på plats.

Pris för dagsvandringen på söndagen: 150 kronor vilket kan betalas med swich eller med kontanter.

Skriv IDLV (Inför Den Långa Vandringen) när ni swichar så jag vet vad betalningen gäller. När ni anmält er så kommer ni få mer information om vad ni ska/bör ha med er vad gäller utrustning och kläder.

OSA: 4 juni på mejl anders@willut.se

Det här är de sponsorer som är klara för "Den långa vandringen" nästa år. Den kommer att uppdateras vart efter.
Länk till evenemanget

Friluftsdag i Stadsskogen

Arrangör:
Willut
2023-06-17

En dag med olika aktiviteter. Mer info kommer.

Länk till evenemanget

Ingaleden

Arrangör:
Skogstur
2023-07-01

Mer info kommer

Länk till evenemanget

Västra Gävsjö

Arrangör:
Willut
2023-07-08

Välkommen på en vandring som kommer att ta oss igenom ett område mellan Gävsjön och Gallmoskärret. Vi tar oss fram på en bred stig som bitvis bjuder på lite sten, rötter och småbackar, men det är ett fint område, så det är värt besväret. Vid lämpligt ställe stannar vi till för att äta något lämpligt som jag ordnar till alla deltagare.

Startadress: Tunavägen 38, Vallentuna

Slutadress: Kragstalunds station, Vallentuna

Längd: 5,4 km

Underlag: Asfalt någon kilometer, resten grusväg med inslag av rötter

Anpassad toalett: Nej

Pris: 200 kr vilket kan betalas med swich eller jämna pengar på plats.

OSA:5 juli

Avbokning senare än 24 timmar innan eventet debiteras hela beloppet.

Länk till evenemanget

Löt/Råstasjön runt

Arrangör:
Skogstur
2023-07-22

Mer info kommer

Länk till evenemanget

Den långa vandringen 2023

Arrangör:
Willut
2023-07-28

För tredje året i rad så anordnas nu Sveriges längsta vandring för människor med olika funktionsvariationer, nämligen att ta sig utmed cykelvasaleden från Berga by till Mora, en vandring på 9 mil.

Vi kommer att följa stigar och grusvägar med skiftande underlag som går genom stora skogsområden, tjärnar, sjöar och små byar. Vi kommer att stanna till för en enkel lunch vid något lämpligt ställe, där kommer det även att finnas en anpassad toalett för den som behöver det.

Vi kommer att ha en följebil med oss som transporterar all utrustning mellan lägren, tält, sovsäck, kläder m.m. Det enda man bär med sig är det man behöver under dagen. Vad man behöver, får man veta i de nyhetsbrev som skickas ut till alla deltagare. Hundar är givetvis välkomna de också.

Förhoppningsvis kommer vi att kunna åka buss från Stockholm till Berga by för den som vill och den kommer att utgå från Stockholm södra i centrala Stockholm. Exakt hur och när på morgonen den åker återkommer vi till senare, men när ni anmäler er så meddela även om ni vill åka med i bussen för det är lite det som avgör var bussen kommer att åka.

Vi kommer att bo vid starten vid Berga by och när vi kommer till Mora finns det möjligheter att bo på Mora hotell för de som vill, men mellan Berga by och Mora kommer vi bo i tält, förutom i Evertsberg, där kommer vi bo i en skola.

Pris för hela vandringen: 4500 kr (bussresa tillkommer med 500 kronor.
Pris om man vill gå någon enstaka etapp: 500 kr.

Skicka anmälan till mig på anders@willut.se. Skriv Den långa vandringen som rubrik så anmälan hamnar rätt.

Länk till evenemanget

Friluftshelg vid Kosterhavet

Arrangör:
Willut
2023-08-19

Välkommen till en riktigt mysig helg vid Rossö naturreservat. Program och pris är inte spikat än, information kommer längre fram, men det utlovas god mat och spännande aktiviteter såsom vandring i en underbar natur och för den som vill, en kajaktur utmed stranden och en hel del andra aktiviteter, så boka in den helgen redan nu så återkommer jag med mer information i början av nästa år.

Länk till evenemanget

Heldag vid Kalhyttan, Filipstad

Arrangör:
Willut
2023-08-26

Mer info kommer längre fram

Länk till evenemanget

Svindersvik

Arrangör:
Skogstur
2023-09-23

Mer info kommer

Länk till evenemanget

Fika vid sjöstugan, Lappkärsberget

Arrangör:
Skogstur
2023-11-25

Mer info kommer

Länk till evenemanget
Den långa vandringen 2023
Zoomability
Nordic Evolution
Visimedia AB - Hemsida
Visimedia AB - Blogg
Visimedia AB - E-handel
Visimedia AB - SEO/SEM
Annonsera här