På gång

Aktiviteter och händelser just nu. För att komma till annonsörerna till höger, klicka på bilden.

Rulla/gå på Kullarulla och Skåneleden

Arrangör:
Willut
2022-05-28

Sista helgen i maj så rullar/går vi tillsammans på Skåneleden och den tillgänglighetsanpassade leden KullaRulla. En led som passar extra bra att ta sig fram på med rullstol, permobil, rullator, barnvagn eller för er som vill gå på ett fastare underlag.

Det finns inga ledasagare på plats så behöver man det så får man arrangera det själv.

Den 28 maj kl. 10.00 går starten i Mölle och sen kan man rulla/gå i sin egen takt till Strandbaden (8 km) eller till Höganäs (12 km) och vi avslutar kl. 14.00. Längs med vägen får ni njuta av naturen längs med leden och njuta av både hav, berg, fält och bokskog. KullaRulla passerar både Möllehässle naturreservat, Krapperups slott, Lerhamn, Nyhamnsläge, Strandbaden och Höganäs. En fin tur på bra underlag som passar både stora och små. Här kan man välja hur långt man vill rulla/gå.

Vill man ta sig an en större utmaning så kan man följa med Anders Andrae från Willut som bla har arrangerat en vandring från Sälen till Mora för personer med funktionsvariationer, och rulla mellan Mölle och Domsten (23 km uppdelat på två dagar) och man startar kl. 10.00 i Mölle på lördagen och går i mål cirka kl. 14.00 i Domsten på söndagen. Man övernattar i tält vid Lerbergets camping på lördagen och fortsätter till Domsten på söndagen.

Mer information finns på hemsidan: https://www.friluftsframjandet.se/.../kullarulla-2022/

Kostnad: Lördagens arrangemang är kostnadsfritt och är man med på vandringen mellan lördag-söndag så får man betala en kostnad för mat, logi och transport.

Arrangör: Willut, Friluftsfrämjandet, Höganäs kommun, HSO Höganäs, Region Skåne, Skåneleden och Länsstyrelsen Skåne.

Länk till evenemanget

Vandring/tälthelg inför "den långa vandringen"

Arrangör:
Willut
2022-06-05

Välkommen till en helg med vandring och övernattning i tält. Vi träffas vid Akalla torg för att därifrån ta oss till ett av Stockholms största naturreservat, Järvafältet.
Vägarna som vi tar oss fram på är grusvägar och breda stigar. Det förekommer en del backar under vandringen. Efter halva sträckan stannar vi till vid Översjöns sydöstra del för övernattning för att sedan fortsätta till Akalla igen. Vill man bara vara med på vandringen på dagen och inte ligga i tält så är det helt ok.

Vad gäller mat och utrustning så återkommer jag om det.

Tid: 14.00

Start/slutadress: Sibeliusgången 19 A, vid parkeringen.
Längd: 15 km fördelat på två dagar.
Underlag: Grusvägar och stigar med bra underlag.
Anpassad toalett: Ja

Länk till evenemanget

Den långa vandringen

Arrangör:
Willut
2022-08-02

I samband med Friluftslivets år 2021 arrangerade Skogstur tillsammans med Proactivity en exklusiv vandring för människor med olika funktionsvariationer, Vasaloppsleden, från Sälen till Mora och i år är det dags igen.
Vi kommer att följa stigar och grusvägar med skiftande underlag som går genom stora skogsområden, tjärnar, sjöar och små byar.
Vi kommer att ha ett samarbete med Permobil vilket möjliggör att människor med permobil med modellen X850 kommer att kunna delta på vandringen. Servicetekniker från Permobil kommer att följa med på vandringen.
Ett annat samarbete som vi har är med Zoomability där de som har en Zoom kan vara med på vandringen också.
Vi kommer även ha ett samarbete med Vasaloppsbyarna som kommer att hjälpa till med matserveringen, transport av utrustning till de olika baslägren och handikapptoaletten. På deras hemsida kan man även läsa om förra årets vandring och annat som händer i deras närområde, https://www.vasaloppsbyn.se/?news=denlangavandringen#

Förutom Permobil, Zoomability och Vasaloppsbyarna så finns det även några andra företag som vill vara med och stötta och de är för närvarande:

Decathlon
Eurovema
Skogstur
Willut
Friluftsmat
Viby buss

För de som vill så finns det möjlighet att åka med upp i en anpassad buss som vi bokat från Stockholm till Sälen där vandringen startar. Exakt hur och när den åker återkommer vi till senare, men när ni anmäler er så meddela även om ni vill åka med i bussen för det är lite det som avgör var bussen kommer att åka. Vi kommer att bo på Kläppen camping som ligger ca 8 km söder om startplatsen vid Berga by och när vi kommer till Mora finns det möjligheter att bo på Mora hotell för de som vill, men mellan Berga by och Mora kommer vi bo i tält, förutom i Evertsberg, där kommer vi bo i en skola.

Pris för hela vandringen: 3500 kr (bussresa tillkommer, men med hur mycket återkommer vi med).

Pris om man vill gå någon enstaka etapp: 500 kr.

För mer info, klicka på länken, https://docs.google.com/.../19n_V.../edit...

Skicka anmälan till mig på anders@willut.se. Skriv Den långa vandringen som rubrik så anmälan hamnar rätt.

Länk till evenemanget

Friluftshelg vid Kosterhavet

Arrangör:
Willut
2022-08-26

Välkommen till en helg på vackra Rossön söder om Strömstad som går i naturens tecken. Det erbjuds både aktiviteter på vatten i form av stadiga och säkra kajaker som vi tar oss fram på, och en skogsvandring där vi rullar/tar oss fram på tillgängliga stigar i det vackra landskapet. På kvällarna njuter vi av en god middag med inspiration från både skog och hav.
.
Boendet kommer att vara i RTP:s stugor som är helt anpassade för människor i rullstol.

Datum: 26-28 augusti

Adress: Kockholmsvägen 60, Strömstad
Pris: 3500 kr
Maxantal deltagare: 10 personer inklusive medföljare

I priset ingår boende, frukost, lunch och middag plus alla aktiviteter

Anmäl er senast 1 augusti till anders@willut.se

Mer information kommer efter anmälan.
Willut och Blågrönt liv

Länk till evenemanget
Outdoormässa
Friluftsfrämjandet
Mat och uteliv
Visimedia AB
Annonsera här